CISO as a service: informatieveiligheid en privacy op tijd op orde

Veel gemeenten hebben inmiddels de rollen van Chief Information Security Officer (CISO) en Functionaris Gegevensbescherming toegewezen binnen hun organisatie. Deze personen houden zich dagelijks bezig met privacywetgeving en zijn het aanspreekpunt voor alle betrokkenen. Om de CISO te ondersteunen bij zijn vele taken, zoals het zorgdragen voor de implementatie van informatiebeveiligingsmaatregelen, hebben wij de dienst CISO as a service ontwikkeld.

CISO-ondersteuning op afstand of op locatie

Binnen uw gemeente zijn ongetwijfeld verschillende wensen en eisen op het gebied van informatieveiligheid en privacy. Wij bieden een mix aan van CISO-ondersteuning op afstand en locatie. Zo kunnen wij bijvoorbeeld: optreden als vraagbaak voor al uw vraagstukken, uw applicaties en systemen op een juiste manier inrichten en de rol van applicatiebeheerder invullen. Verder bieden wij ondersteuning bij het invoeren van nieuwe procedures.

De mogelijkheden van CISO as a service

✔ Het beheren van applicaties op afstand
✔ Opzetten en uitvoeren van bewustwordingstrainingen
✔ Uitvoeren van quickscans
✔ Opstellen en implementeren van procedures en gedragsregels
✔ Adviseren bij het opstellen van de PDCA-cyclus
✔ Implementeren van verbetermaatregelen
✔ Interpreteren van BIG-normen en bijbehorende maatregelen

CISO as a service

Dankzij Solviteers is het bewustzijn om zorgvuldig om te gaan met privacygevoelige informatie enorm toegenomen binnen onze gemeente.

Suzanne Pannemans, adviseur interne beheersing bij de gemeente Hoorn

AVG-aanpak voor gemeenten

Wilt u een goed beeld krijgen van wat er in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op u afkomt? Bekijk dan ook onze AVG-aanpak, die wij speciaal voor gemeenten hebben ontwikkeld. Deze aanpak geeft een goed beeld van de technische en organistische maatregelen die u allemaal moet treffen om uiterlijk 25 mei AVG-compliant te zijn.

Over Solviteers

Solviteers heeft bijna 25 jaar ervaring met het uitvoeren van (quick)scans en analyses. Op basis hiervan kunnen wij heldere (organisatiebrede) beleids- en realisatieplannen opstellen. Ook hebben onze IT-specialisten kennis van relevante wet- en regelgeving en veelgebruikte applicaties, zoals zaak-, vergunningen- en documentmanagementsystemen. Daarnaast ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren wij veilige netwerken en IT-infrastructuren. Verder zorgen wij ervoor dat de security van uw IT-systemen goed is ingeregeld, zodat deze zo goed mogelijk worden beschermd tegen aanvallen van buitenaf.


Meer informatie over CISO as a service

Bent u nieuwsgierig naar wat CISO as a service voor uw organisatie kan betekenen? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met u op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Wij gaan zorgvuldig om met uw privacy. Wilt u meer lezen over hoe wij omgaan met uw gegevens? Bekijk dan hier het privacybeleid.

Ja ik ga akkoord met het privacybeleid van Solviteers*

Meer informatie?

Livechat

Wij zijn via Livechat beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Start Livechat

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.

+31 (0) 30 280 36 55

In heel het land zijn de gevolgen van het Coronavirus voor iedereen merkbaar. Ondanks deze ongewone tijd blijft Solviteers u zo flexibel mogelijk ondersteunen. Wij zij goed bereikbaar via telefoon, live chat en per e-mail. Afspraken plannen wij online in zodat u snel geholpen wordt.