Advies & implementatie

Bij Solviteers Advies & Implementatie ondersteunen wij organisaties al meer dan 25 jaar met hun vraagstukken op het raakvlak van mensen, processen en ICT. Hiervoor zetten wij een breed scala van diensten in: van advies tot zorgen voor de realisatie van de oplossing. Belangrijke thema’s waar wij onder andere oplossingen voor bieden zijn: decentralisaties, sturing en verantwoording (Business Intelligence), belastingsamenwerkingen, RUD’s, informatiebeveiliging, de omgevingswet en zaakgericht werken.

Onze klanten

Al meer dan 25 jaar zijn wij voor klanten actief die zich vooral bevinden binnen de lokale overheid, het sociaal domein, goede doelen– en de zorgsector.

Gedreven specialisten die gaan voor het beste resultaat

Onze projectleiders en consultants zijn op de hoogte van relevante ontwikkelingen in uw branche en volgen de actuele wet- en regelgeving. Verder zetten wij net even een stapje extra. Wij denken vanuit de inhoud met u mee en dagen u uit om buiten de gebaande paden te denken.

Verstand van de meest voorkomende applicaties

Onze consultants en projectmanagers hebben verstand van de meest voorkomende ICT-applicaties bij gemeenten. Enkele applicaties die wij ondersteunen zijn:

  • Sociaal domein: Suites voor het sociaal domein en CiVision Samenlevingszaken.
  • Ruimtelijk domein: Suite4Omgevingsdiensten, Key2Vergunningen en SquitXO.
  • Belastingen: GouwBelastingen, Key2Belastingen, GISVG en CiVision Belastingen.
  • Burgerzaken: Key2Burgerzaken, Key2Begraven en klantcontactsystemen.
  • Zaaksystemen: Decos, Centric, Verseon, Brein en Corsa.

Onze diensten: van applicatiebeheer tot aan projectmanagement

Wij kunnen u op diverse gebieden ondersteunen, bijvoorbeeld bij de inrichting van uw informatiearchitectuur en de keuze voor een nieuw softwarepakket. Ook voor het implementeren en beheren van nieuwe wet- en regelgeving en de bijbehorende applicaties kunt u bij ons terecht. Bij ons advies over een nieuwe applicatie gaan wij onafhankelijk te werk en voorzien wij onze klanten van de best passende oplossing.

Bekijk al onze diensten  Bekijk onze nieuwe dienst Beheer op afstand

Onze diensten

Applicatiebeheer

Het beheer van automatiseringssystemen is belangrijk omdat u er hiermee voor zorgt dat de dagelijkse werkzaamheden voortdurend optimaal ondersteund worden. U beschikt wellicht niet altijd over de benodigde capaciteit en kennis. Wij leveren applicatiebeheer zowel op incidentele als op structurele basis.

Sturings- en verantwoordingsinformatie

Iedere organisatie heeft haar eigen informatiebehoefte. Wij helpen u graag om de juiste sturings- en verantwoordingsinformatie inzichtelijk te krijgen. Met onze kennis van applicaties en databases kunnen wij snel relevante informatie genereren.

Herontwerpen en beschrijven van werkprocessen

Applicaties dienen uw werkprocessen optimaal te ondersteunen. Voor een goede inrichting van uw applicaties is het belangrijk om uw primaire werkprocessen en informatiestromen helder in beeld te hebben. Wij hebben veel ervaring met het ontwerpen en beschrijven van de werkprocessen.

Verbetertrajecten

Heeft u het gevoel dat uw applicatie u niet optimaal onder steunt in uw dagelijkse werkzaamheden? In een quickscan beoordelen wij de mate waarin de werkprocessen worden ondersteund door de gebruikte oplossingen. In een plan van aanpak geven wij concrete verbetermogelijkheden en realiseren deze.

Pakketselectie

Het kiezen van de juiste automatiseringsoplossing is een intensief traject en vereist goed inzicht in de bestaande informatiestromen, werkprocessen en beschikbare applicaties. Wij begeleiden uw organisatie naar het best passende pakket.

Projectmanagement

Wij managen uw ICT-project en nemen dit voor u uit handen, zodat u zich kunt richten op uw kerntaken. Onze projectmanagers managen en coördineren projecten met een strakke bewaking van middelen en randvoorwaarden.

Cursussen en training on the job

Wij verzorgen cursussen en trainingen on-the-job voor eindgebruikers en applicatiebeheerders. De cursussen worden volledig afgestemd op de werkprocessen en het specifieke gebruik van de applicatie binnen uw gemeente.

Informatiebeveiliging en implementatie AVG

Informatieveiligheid en privacy zijn belangrijke thema’s. Wij ondersteunen u bij het op orde brengen van uw informatiebeveiliging, bijvoorbeeld door een veilige inrichting van de huidige applicaties. Bovendien beschikken wij over de juiste kennis en ervaring om uw gemeente AVG-compliant te maken.

Ontwerp, implementatie en beheer IT-infrastructuren

Een betrouwbaar en veilig computernetwerk is van cruciaal belang voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering. Een goed ontwerp, degelijke bouw en hoogwaardig beheer zijn randvoorwaarden om goed te kunnen werken. Wij realiseren dit voor u.

Contact

Wilt u uw automatisering op orde brengen, zodat u beter en sneller kunt inspelen op veranderingen? Neem contact met ons op via 030-2803655 of via info@solviteers.nl.

Neem contact op

“Het inrichten of beheren van applicaties kan heel goed op afstand. Dat heeft alleen maar voordelen: het is snel en efficiënt.”

 Jurjen de Vries, Applicatiebeheerder bij 1Stroom

Voordelen van beheer op afstand

Nieuws

Gratis webinar: Wat elke organisatie moet weten over MS 365 security

Meer info

5 handige tips voor het beveiligen van je Microsoft 365 omgeving

Meer info

Wat kunt u met uw achtergrond in Microsoft Teams doen?

Meer info

Meer informatie?

Livechat

Wij zijn via Livechat beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Start Livechat

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.

+31 (0) 30 280 36 55

In heel het land zijn de gevolgen van het Coronavirus voor iedereen merkbaar. Ondanks deze ongewone tijd blijft Solviteers u zo flexibel mogelijk ondersteunen. Wij zij goed bereikbaar via telefoon, live chat en per e-mail. Afspraken plannen wij online in zodat u snel geholpen wordt.