Mijn gegevens zijn veilig bij mijn gemeente.

We maken allemaal deel uit van een netwerk- en informatiesamenleving die in een hoog tempo digitaliseert. Er liggen steeds meer risico’s op het gebied van veiligheid en privacy op de loer. Uw uitdagingen worden dan ook steeds complexer. Wij helpen u graag om deze uitdagingen om te zetten in kansen.

Lokale overheid

ICT oplossingen voor gemeenten: Meer dan 25 jaar ervaring binnen de lokale overheid

Onze kracht is het bij elkaar brengen van mensen, processen en IT. Dit doen wij door een verbinding te leggen tussen organisatie en  IT-oplossingen. Wij zijn hierin succesvol omdat wij vraagstukken vanuit een brede blik op IT bekijken: met kennis van infrastructuren, als softwareontwikkelaar en als advies- en implementatiespecialist. 

Wij kennen en begrijpen uw werkprocessen en weten waar de risico’s liggen. Wij voeren al 25 jaar verschillende typen opdrachten uit op verschillende afdelingen binnen de lokale overheid. Bijvoorbeeld op het gebied van gemeentelijke belastingen, digitale dienstverlening, vergunning, werk, inkomen en zorg. Ook wordt onze gebruiksvriendelijke applicatie WIZportaal al ruim vijf jaar door tientallen gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen succesvol ingezet. WIZportaal is het systeem voor ambulante hulpverlening en regievoering. 

Kortom: wat uw uitdaging ook is, wij bijten ons vast in uw IT-vraagstukken en werken door tot de oplossing echt werkt. Whatever it takes.

 

Gemeente Oss: ‘ZIVVER draagt bij aan bewustwording’

Binnen de gemeente Oss wordt veel aandacht besteed aan privacy en informatiebeveiliging. Zo wordt onder andere gewerkt met ‘vitaal digitaal’. Dit is een ‘thermometer’ die nagaat hoe digitaal vaardig de medewerkers zijn. Verder worden regelmatig e-mails met informatie over phishing mails en virussen verstuurd, vinden er bijeenkomsten plaats en worden er mystery guests ingezet. Bovendien wordt gewerkt met de veilige communicatieoplossing ZIVVER. Het grote voordeel van ZIVVER voor gebruikers is dat ze voor het versturen van e-mails en bestanden worden gedwongen om na te denken over de inhoud. Betreft het privacygevoelige informatie dan is het heel eenvoudig te beveiligen. 

Snelle en eenvoudige implementatie

Gemeente Oss is tevreden over de implementatie van ZIVVER. “De technische implementatie is eenvoudig en snel verlopen. Er is veel aandacht besteed aan de communicatie met externe partijen. Het risico bestond namelijk dat ontvangers e-mails via ZIVVER niet zouden openen. Om die reden is iedereen hiervan op de hoogte gesteld. Ontvangers zijn niet verplicht om een ZIVVER-account aan te maken. Ze kunnen de e-mails ook openen zonder account. Intern hebben wij samen met Solviteers bijeenkomsten georganiseerd, waarbij medewerkers in 45 minuten werden bijgepraat over nut en noodzaak en het gebruik van ZIVVER. Inmiddels werken onze medewerkers met ZIVVER en hun ervaring met deze oplossing is ronduit positief. Het doet wat het belooft.”

- Simone Schiebergen, bedrijfskundig medewerker gemeente Oss.

“Solviteers hebben al vele gemeenten en ketenpartners geholpen bij hun uitdagingen.”
Whatever IT takes
Bas Ruijgers, Algemeen directeur Solviteers

Transformatie naar een informatieveilige gemeente

Met ingang van de AVG (per mei 2018) kunnen boetes voor datalekken oplopen tot vele duizenden euro’s. Solviteers werkt samen met ZIVVER om uw organisatie klaar te stomen voor deze Europese wetgeving.

Actuele thema's

Nieuws

Gratis webinar: Wat elke organisatie moet weten over MS 365 security

Meer info

5 handige tips voor het beveiligen van je Microsoft 365 omgeving

Meer info

Phishing richt zich op thuiswerkers rond coronacrisis

Meer info

Onze Specialismen

Advies & implementatie

Door een juiste combinatie van kennis en ervaring kunnen onze specialisten een brug slaan tussen mens en IT.

Meer info

Softwareontwikkeling

In co-creatie ontwikkelen wij innovatieve softwareoplossingen die er écht toe doen voor onze klanten én hun klanten.

Meer info

Cloud & Infradiensten

Onze gecertificeerde IT-specialisten hebben onder andere kennis van hybride IT-oplossingen, IT-security en wetgeving.

Meer info

Meer informatie?

Livechat

Wij zijn via Livechat beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Start Livechat

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.

+31 (0) 30 280 36 55

In heel het land zijn de gevolgen van het Coronavirus voor iedereen merkbaar. Ondanks deze ongewone tijd blijft Solviteers u zo flexibel mogelijk ondersteunen. Wij zij goed bereikbaar via telefoon, live chat en per e-mail. Afspraken plannen wij online in zodat u snel geholpen wordt.