Uw ICT-Security Specialist | Beveilig uw ICT-omgeving

Goed ingerichte en veilige ICT-omgeving

Het goed beveiligen van uw ICT-omgeving is belangrijker dan ooit. Het toenemend aantal securityaanvallen op data vragen om een andere aanpak dan voorheen wat betreft uw informatiebeveiliging en ICT-security. U wilt natuurlijk niet dat de data van u of uw klanten op straat komt te liggen door een securityaanval, of dat uw ICT-omgeving onbruikbaar wordt door een cyberaanval. Ook is het belangrijk dat uw werknemers zich bewust zijn van hun handelen en niet onbewust datalekken creëren of virussen uw systeem binnenlaten. Al deze ontwikkelingen en bedreigingen vragen om een goed ingerichte en veilige ICT-omgeving.

Analyse en advies van een onafhankelijke partij

Solviteers adviseert en helpt u bij het creëren van deze veilige ICT-omgeving en het krijgen en behouden van securityprocessen. Wij geven u in een korte tijd als onafhankelijk partij inzicht in uw huidige situatie, de mogelijke risico’s voor uw organisatie en bieden daarbij ook praktische adviezen. Wij voeren deze adviezen ook uit zodat u de zekerheid heeft dat uw ICT-omgeving goed is ingericht en beschermd tegen securityaanvallen. Het team van security engineers gaat pragmatisch te werk wat leidt tot uitvoerbare adviezen.

Contact

Wilt u meer informatie over het beveiligen van uw ICT-omgeving? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Onze ICT-security diensten

ict security risico analyse Risicoanalyse ICT-omgeving

Wilt u weten of uw organisatie goed beschermd is tegen een cyberaanval of starten met het creëren van een veilige ICT-omgeving, dan kunt u een risicoanalyse laten uitvoeren door een van onze security engineers. De engineer inventariseert en analyseert de benodigde informatie en interviewt een aantal van uw medewerkers.

Vervolgens stelt hij een risicoanalyserapport op waarin o.a. het volgende staat:

  • Uw huidige situatie
  • Uw ambitie op het gebied van ICT-security en dataveiligheid
  • De ICT-bedreigingen en potentiële risico’s

Bij de oplevering bespreken en lichten wij het risicoanalyserapport toe. Ook kunnen er direct acties uitgezet worden om de geïdentificeerde maatregelen aan te pakken.

icoon security audit ict security Security audit

De security audit geeft inzicht in de effectiviteit van de maatregelen die zijn genomen om tot een veilige ICT-omgeving en veilige ICT-processen te komen. Tijdens de audit inspecteren wij uw ICT-omgeving zowel op de technische- en organisatorische beveiligingsmaatregelen als op het security-bewustzijn van uw medewerkers.

Als resultaat van de security audit ontvangt u een overzichtelijk rapport met daarin alle constateringen en concrete maatregelen die wij u adviseren te nemen. Deze maatregelen kunnen variëren van strategische keuzes tot technische oplossingen of adviezen.

Wij kunnen direct acties uitzetten om de geïdentificeerde securitybedreigingen aan te pakken.

 

 Uitvoer ICT-securityprojecten

De securityspecialisten van Solviteers ondersteunen u bij het creëren van een duurzame securityoplossing die aansluit op uw vraag.

Wij ontwerpen en bouwen veilige ICT-systemen die bijdragen aan uw ambitie op het gebied van ICT-security en dataveiligheid. Denk hierbij aan veilige (wifi)netwerken met firewalls, goed beveiligde servers en back-up systemen en doordachte beveiligingsmethodieken. Daarnaast hebben wij kennis van een goede inrichting van werkplekken, mobiele apparaten en werkprocessen waarbij het handelen van uw medewerkers centraal staat.

Met een goed doordacht plan voeren wij de installatie uit waarbij wij hard- en software inzetten van toonaangevende fabrikanten.

icoon ISO 27001 ict security Begeleiden van ISO 27001 en/of NEN 7510 trajecten

U kunt zich ISO 27001 en/of NEN 7510 laten certificeren als u wilt aantonen dat dataveiligheid en ICT-security bij uw organisatie de norm is.

Solviteers kan als onafhankelijke ICT-securityspecialist uw organisatie voorbereiden op de audit. Voor een ISO 27001 of NEN 7510 begeleidingstraject hanteren wij een aantal stappen:

  1.  Nulmeting
  2.  Vaststellen & in- en uitvoeren van een informatiebeveiligingsplan
  3.  Interne toetsing
  4.  Oplevering rapportage resultaten

Op basis van onze bevindingen adviseren wij u over de stappen om zo snel mogelijk de audits te doorlopen. Als ICT-dienstverlener zijn wij al vele jaren ISO 27001 gecertificeerd en hebben wij veel ervaring met de voorbereiding op de toetsing.

Nieuws en ontwikkelingen

Wij helpen u graag!

Het team van Solviteers Cloud & Infradiensten staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.
U kunt ons bereiken via het telefoonnummer:  of door een mail te sturen naar security@solviteers.nl.
Het is ook mogelijk om uw gegevens achter te laten, wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

Solviteers SCI team

Ik wil graag meer informatie over:

Advies of informatie over ICT-securityEen risicoanalyseDe security auditDe uitvoer van ICT-security projectenBegeleiden van ISO 27001 trajecten

Wij gaan zorgvuldig om met uw privacy. Wilt u meer lezen over hoe wij omgaan met uw gegevens? Bekijk dan hier het privacybeleid.

Ja ik ga akkoord met het privacybeleid van Solviteers*

Meer informatie?

Livechat

Wij zijn via Livechat beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Start Livechat

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.

+31 (0) 30 280 36 55

In heel het land zijn de gevolgen van het Coronavirus voor iedereen merkbaar. Ondanks deze ongewone tijd blijft Solviteers u zo flexibel mogelijk ondersteunen. Wij zij goed bereikbaar via telefoon, live chat en per e-mail. Afspraken plannen wij online in zodat u snel geholpen wordt.