Professionalisering van uw inkoopproces

Als inkoopadviseur bent u verantwoordelijk voor het naleven van aanbestedingsregels binnen uw organisatie. Ook wanneer producten en diensten niet via de afdeling Inkoop worden ingekocht bent u verantwoordelijk. In alle gevallen is het belangrijk dat de juiste procedures worden gevolgd. Om u hierbij te ondersteunen hebben wij samen met inkopers een Inkoopwegwijzer ontwikkeld.

Hoe werkt de Inkoopwegwijzer?

De Inkoopwegwijzer is een webapplicatie die u via intranet beschikbaar stelt. Wanneer collega’s inkopen doen  zonder  de afdeling Inkoop  dienen ze via intranet naar de Inkoopwegwijzer te gaan. Binnen deze webapplicatie  wordt een aantal stappen doorlopen om de juiste inkoopprocedure te kiezen. Ook kunnen de juiste inkoop- en aanbestedingsdocumenten gedownload worden.

Professionaliseren van het inkoopproces

Veel organisaties hebben inkoopinformatie  op het intranet gepubliceerd. Dat betekent niet automatisch dat de juiste procedures worden gehanteerd. De Inkoopwegwijzer is een gebruiksvriendelijk hulpmiddel waarin u zelf de inkoopprocedures en inkoopdocumenten beheert. Ook helpt deze applicatie om de inkoopprocedures binnen uw organisatie te professionaliseren.

Voordelen

De Inkoopwegwijzer biedt een flexibele beheeromgeving. Hier kunt u zelf wijzigingen doorvoeren in inkoopprocedures en bijbehorende documenten. U kunt zelf  drempelbedragen instellen. U kunt ook algemene inkoopinformatie in de wegwijzer opnemen, zoals inkoopbeleid, voorbeeldcontracten en preferred suppliers.

Bedacht door inkopers

De Inkoopwegwijzer hebben wij ontwikkeld in nauwe samenwerking met de inkopers van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Dit is de landelijke koepel van brandweer- en veiligheidsregio’s. Hierdoor is een applicatie ontstaan die aansluit bij de behoeften en dagelijkse praktijk van inkoopprofessionals.

De module dynamische aanbestedingskalender

De dynamische aanbestedingskalender is een aanvullende module op de Inkoopwegwijzer. Binnen deze webapplicatie komen de eerstvolgende aanbestedingstrajecten automatisch bovenaan te staan. Hierdoor heeft u de aankomende aanbestedingen altijd goed in beeld. Bij het starten van een aanbesteding kunt u bovendien de status wijzigen, waardoor ook uw collega’s kunnen zien wat de actuele stand van zaken is.

Bent u een samenwerkende inkooporganisatie, dan kunt u aan de hand van de aanbestedingskalender zien wanneer een inkooppartner een aanbesteding heeft gepland. Dit bevordert de samenwerking en het delen van kennis rond aanbestedingen.

Kortom: Solviteers zorgt voor betrouwbare IT-oplossingen die écht werken voor u en uw medewerkers en waarmee u van betekenis kunt zijn voor uw klanten. Wij hebben informatiebeveiliging hoog in het vaandel staan. Dit wordt ook onderstreept door onze ISO27001 en NEN7510 certificeringen.

Softwareoplossingen


Aanvragen kennismakingsgesprek

De meerwaarde van de Inkoopwegwijzer voor uw organisatie tonen wij graag aan in een kennismakingsgesprek bij u op locatie. Tijdens deze kennismaking kunt u zelf beoordelen hoe intuïtief en gebruiksvriendelijk de applicatie is. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met u op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Wij gaan zorgvuldig om met uw privacy. Wilt u meer lezen over hoe wij omgaan met uw gegevens? Bekijk dan hier het privacybeleid.

Ja ik ga akkoord met het privacybeleid van Solviteers*

Meer informatie?

Livechat

Wij zijn via Livechat beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Start Livechat

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.

+31 (0) 30 280 36 55

In heel het land zijn de gevolgen van het Coronavirus voor iedereen merkbaar. Ondanks deze ongewone tijd blijft Solviteers u zo flexibel mogelijk ondersteunen. Wij zij goed bereikbaar via telefoon, live chat en per e-mail. Afspraken plannen wij online in zodat u snel geholpen wordt.