25 september 2018

Samen werken aan één overheid tijdens fieldlab dienstverlening

Deze week (van 24 t/m 28 september) vindt het fieldlab dienstverlening plaats. Tijdens het fieldlab werken zo’n honderd medewerkers van gemeenten samen met marktpartijen, uitvoeringsinstellingen, softwaredevelopers, designers en bestuurders aan innovatieve concepten voor gemeentelijke dienstverlening. Het doel is tweeledig: vernieuwing in de gemeentelijke digitale dienstverlening te versnellen, maar ook een andere manier van werken beproeven. Hierbij worden vernieuwende concepten 1x ontwikkeld om het uiteindelijk 380x toe te passen.

Nieuwe manier van ontwikkelen is een kans

Jelle Gotjé, directeur softwareontwikkeling bij Solviteers, ziet de nieuwe manier van ontwikkelen als een kans: “als we nu willen koppelen met een backofficesysteem van een gemeente dan is dat vaak lastig. Dit komt omdat er complexe koppelingen moeten worden gemaakt. Als de gegevens los staan van de applicaties, dan wordt het makkelijker om deze te gebruiken. Wij kunnen dan ontwikkelen met andere partijen en over de verschillende domeinen heen. Dat is echt een andere manier van werken, met een andere financiering. Voor ons als IT-leverancier betekent dat ook een kanteling, van een licentiemodel naar gezamenlijke funding en ontwikkeling.”

Fieldlab Common Ground eerder dit jaar

Solviteers was al eerder dit jaar op het fieldlab Common Ground aanwezig. Gedurende die week heeft Solviteers samen met IT-bedrijf Weave en procesdeskundigen van de gemeente Eindhoven gewerkt aan een prototype van de mobiele applicatie MijnApp. Met deze app kunnen inwoners zelf allerlei zaken inzien en regelen op het gebied van werk, inkomen en zorg. Relevante data uit het gemeentelijk domein wordt uit het regiesysteem WIZportaal van Solviteers via een moderne ICT-infrastructuur (NLX: de Nederlandse X-road, geïnspireerd door de technische infrastructuur in Estland) ontsloten.

Ook deze week is Solviteers aanwezig op het fieldlab

Solviteers is ook deze week op het fieldlab dienstverlening aanwezig. Via onze Twitter pagina houden wij u op de hoogte van onze activiteiten.

DELEN

Meer informatie?

Livechat

Wij zijn via Livechat beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Start Livechat

WhatsApp

Via 06 14879903, op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur. We reageren binnen 15 minuten.