3 maart 2020

Met nieuwe IT is Meizon klaar voor de toekomst

“Omdat de bestaande IT was verouderd en daarmee kwetsbaar werd, besloten we in samenwerking met Solviteers de bestaande IT te vervangen en toekomstbestendig te maken.” Evertjan Tommel van Meizon in Middelburg blikt tevreden terug op het recent doorlopen traject. “Alles is goed verlopen. We hebben bewust gekozen voor een langere implementatietijd om problemen te voorkomen. Dat pakte goed uit.”

Meizon is als leverancier van materialen voor infraprojecten al sinds de jaren 60 actief. Als aannemer van drainagewerken en leverancier van materialen voor de landbouw is het familiebedrijf meegegroeid met de opkomst van infrastructurele werken in Zuidwest Nederland. Op kantoor zijn vijf medewerkers werkzaam. Evertjan Tommel is administrateur en vanuit die rol ook belast met de IT in het bedrijf.

Keuze voor hybride omgeving

Solviteers is al enkele jaren actief bij Meizon, met name op het gebied van netwerkbeheer. Vorig jaar rees de vraag om de huidige servers en de beveiliging daarvan te moderniseren. Uit de gesprekken bleek al snel dat een volledige migratie naar de cloud nog niet haalbaar was, vanwege een eigen Exact-omgeving. Uiteindelijk is in samenspraak de keuze gemaakt om met Exchange Online en Office 365 voor een cloud-oplossing te kiezen. “Onze wensen waren duidelijk: toekomstbestendige IT tegen een redelijke prijs. In verschillende stappen zijn we tot een oplossing gekomen.” Meizon kiest uiteindelijk voor een snelle hybride omgeving, die de mogelijkheid biedt om op termijn steeds meer vanuit de cloud te werken. Ook de werkplekken zijn vernieuwd. Iedere werkplek heeft nu een groot beeldscherm, dat deelbaar is. Met het oog op de veiligheid is er een nieuwe firewall geïnstalleerd.

Helpdesk

Voor de implementatie is bewust ruim de tijd genomen. Ook is rekening gehouden met de vakantieperiode. Tommel is zeer tevreden over hoe dit verlopen is. “Alles is opgeleverd conform de afspraken op het gebied tijd, prijs en kwaliteit. Solviteers blijft bij ons bedrijf betrokken. Zij monitoren onze IT en we maken gebruik van hun helpdeskfunctie. Bovendien, ik weet dat ik altijd kan aankloppen als ik advies nodig heb.”

Ook uw ICT-omgeving vernieuwen?

Heeft u plannen om uw IT-omgeving te vernieuwen en wilt u advies hoe u dit het beste kunt aanpakken? Neem dan contact met ons op. Wij kijken met u naar de huidige situatie en adviseren vervolgens de beste oplossing passend bij uw organisatie.

info@solviteers.nl | 030 280 3655

Meer informatie?

Livechat

Wij zijn via Livechat beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Start Livechat

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.

+31 (0) 30 280 36 55

In heel het land zijn de gevolgen van het Coronavirus voor iedereen merkbaar. Ondanks deze ongewone tijd blijft Solviteers u zo flexibel mogelijk ondersteunen. Wij zij goed bereikbaar via telefoon, live chat en per e-mail. Afspraken plannen wij online in zodat u snel geholpen wordt.