25 september 2019

Minder e-mails in uw inbox en efficiënter samenwerken? Ga aan de slag met Microsoft Teams

Microsoft Teams is een applicatie van Microsoft 365 die (teams in) bedrijven helpt om efficiënt samen te werken en om overzichtelijk en centraal hun bestanden te delen – binnen afdelingen, maar ook tussen projectteams en externe bedrijven. Het e-mailverkeer gaat daarmee drastisch omlaag, medewerkers werken gezamenlijk in gedeelde documenten, kunnen slimmer vergaderen en beslissingen worden sneller genomen. Stukken efficiënter dus!

De voordelen van werken met Microsoft Teams:

  1. Eén communicatiekanaal

Via Teams kunt u gemakkelijk chatten, (video) bellen en bestanden delen met de teamleden. Zo kunt u online vergaderen en is het niet nodig voor iedereen om naar dezelfde locatie te komen. Verder biedt het de mogelijkheid om taken te verdelen en heeft het een goede zoekfunctie voor de berichten. Dit laatste ontbreekt veelal in andere applicaties, zoals Skype for Business.

  1. Werken in hetzelfde bestand

Het is gemakkelijk om bestanden te plaatsen in de verschillende Teams. Alle teamleden hebben direct toegang tot alle documenten. Dit betekent dat iedereen altijd in hetzelfde bestand werkt. Wanneer u tegelijkertijd in een bestand werkt met meerdere personen, is elkaars commentaar direct te bekijken. Ook externe teamleden kunnen het bestand openen en bewerken. Er is dus altijd maar één versie van een document en niet tien verschillende. Handig!

  1. Gepersonaliseerd

Een Teamsite is per afdeling of project te personaliseren en in te richten. Voor het project relevante bestanden en applicaties zijn vanuit Teams direct benaderbaar. Ook kunt u apps van derden toevoegen, dit hoeven niet perse Microsoft apps te zijn. De inhoud van Teamsites is alleen zichtbaar voor teamleden.

  1. Altijd en overal toegang

Ook als u geen pc of laptop bij de hand heeft kunt u werken met Microsoft Teams. Er is een mobiele Team app beschikbaar waarmee u toegang heeft tot alle bestanden vanaf uw mobiele telefoon of tablet. Zo heeft u altijd en overal toegang tot bestanden en de Teamsite.

  1. Synchronisatie bestanden en agenda

Alle bestanden die u in Teams bewerkt worden automatisch opgeslagen in SharePoint. Ook synchroniseert Teams alle afspraken en planningen automatisch in uw Outlook kalender.

Starten met Microsoft Teams

U kunt Microsoft Teams gratis uitproberen als nog geen Office 365 licentie heeft. Let wel: de gratis Teams versie heeft een kleinere opslagruimte voor data, geen chatfunctie – en minder beveiligingsmogelijkheden.

Wanneer u wel een Office 365 licentie heeft kunt u al direct gebruik maken van Teams nadat wij dit voor u hebben ingericht.

Nog geen Office 365 omgeving?

Heeft u interesse in het gebruik maken van Teams, maar nog geen Office 365 omgeving? Dan is het verstandig om een Microsoft partner in te schakelen voor een goede installatie van de applicatie.

Ook mailboxen en bestanden migreren naar SharePoint en uw OneDrive inrichten gaat een stuk efficiënter en georganiseerder als u het laat doen door specialisten.

Wij hebben hier veel ervaring mee. Bovendien zijn wij Microsoft partner en kunnen wij het op- en afschalen van licenties heel snel voor u regelen.

Ik wil gratis advies over Office 365 en Teams

Solviteers Cloud & Infradiensten

 

Meer informatie?

Livechat

Wij zijn via Livechat beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Start Livechat

WhatsApp

Via 06 14879903, op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.
We reageren binnen 15 minuten.