5 september 2019

Waarom het verstandig is om een back-up te maken van uw Office 365 omgeving

Microsoft Office 365 is het perfecte all-in-one abonnement voor de meeste organisaties en biedt een complete en intelligente werkomgeving. Echter komen wij in de praktijk nog vaak een grote misvatting tegen over het werken in een Office 365 omgeving. Namelijk dat een back-up niet nodig is omdat men in de cloud met Office 365 data werkt.

Het is inderdaad waar dat uw data is opgeslagen op een externe locatie van Microsoft. Maar let op: de standaard back-up van uw bestanden in de cloud is beperkt!

Zorg voor een back-up oplossing van uw Office 365 omgeving

Er zijn een aantal scenario’s, die bij iedereen kunnen voorkomen, waaruit blijkt dat de standaard back-up van Microsoft Office 365 niet voldoende is. Wij hebben hieronder een aantal van deze scenario’s op een rijtje gezet.

1. Veiligheid van uw data in Office 365

Uw gebruikers kunnen per ongeluk of met opzet gegevens verwijderen. Permanent verwijderde bestanden in Office 365 zijn ook echt verwijderd en niet meer terug te halen. Ditzelfde geldt voor de prullenbakken van bijvoorbeeld e-mail. Herstellen van gegevens is zonder een back-up echt niet meer mogelijk.

2. Beperkte back-up Office 365

Office 365 beschikt over een beperkte back-up en retentie. Afhankelijk van specifieke instellingen worden gegevens maximaal 90 dagen bewaard. Stelt u zich eens voor dat er een medewerker uit dienst gaat en alle bestanden verwijdert. Wanneer u hier te laat achter komt, is er geen herstelmogelijkheid en zijn de bestanden echt weg.

3. Interne beveiliging

Externe risico’s zoals hackers en virussen zijn u vast bekend. Maar heeft u ook nagedacht over interne risico’s? Het downloaden van geïnfecteerde bijlagen door één van uw medewerkers behoort tot één van de risico’s. U heeft binnen Office 365 de juiste licenties nodig om dit te voorkomen en te herstellen. Als u deze licentie niet heeft en geen back-up dan loopt u het risico uw data te verliezen.

4. Juridische en wettelijke eisen

Sommige gegevens moeten juridisch of wettelijk aan een bepaalde bewaartermijn voldoen. Deze bewaartermijn komt vaak niet overeen met de beperkte back-up van Microsoft 365 van maximaal 90 dagen. Met een aanvullende back-up kunt u dit oplossen. Zo voorkomt u dat u te maken krijgt met boetes of geschillen.

Al met al raden wij aan om te zorgen voor een back-up van uw Office 365 omgeving. Een ongeluk zit in een klein hoekje en zonder aanvullende back-up kan het zomaar gebeuren dat u data kwijt raakt die echt niet meer terug te halen is.

Back-up oplossing passend bij uw organisatie

Wilt u ook een back-up maken van uw Office 365 omgeving? Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar. Welke oplossing het beste bij u past hangt af van uw wensen en eisen. Wij helpen organisaties om weloverwogen keuzes te maken voor veilige back-up oplossingen. Maar ook bij het kiezen, implementeren en beheren van een goed systeem dat past bij uw organisatie.

Wilt u ook een goede back-up? Neem contact met ons op!

 

Meer informatie?

Livechat

Wij zijn via Livechat beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Start Livechat

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.

+31 (0) 30 280 36 55

In heel het land zijn de gevolgen van het Coronavirus voor iedereen merkbaar. Ondanks deze ongewone tijd blijft Solviteers u zo flexibel mogelijk ondersteunen. Wij zij goed bereikbaar via telefoon, live chat en per e-mail. Afspraken plannen wij online in zodat u snel geholpen wordt.