17 april 2020

Wat kunt u met uw achtergrond in Microsoft Teams doen?

Wanneer u gebruikmaakt van Teams wilt u professioneel overkomen alsof u bij de klant aan tafel zit. Maar ook uw collega’s wilt u misschien niet laten meegenieten van uw rommelige keuken, het wasrek of die achtergrondmuur die nog een likje verf nodig heeft. U kunt nu uw achtergrond aanpassen in Teams.

Zelf eenvoudig de achtergrond aanpassen in Teams

Vervagen van de achtergrond kon al, maar nu kunt u ook de achtergrond zelf aanpassen. Dit is een nieuwe mogelijkheid die op 3 april 2020 is geïntroduceerd. Het is beschikbaar voor Windows en Mac gebruikers, maar niet voor de webversie van Teams of mobiele gebruiker. U dient wel over de laatste en juiste update te beschikken om hier gebruik van te kunnen maken.

Er zijn drie manieren:

  1. Vervagen van uw achtergrond. De achtergrond wordt als het ware onduidelijk en alleen u, de spreker, blijft zichtbaar. Deze optie heeft Microsoft al in september 2018 beschikbaar gesteld.
  2. Kies een achtergrond uit de standaard aangeboden afbeeldingen in Teams. Microsoft biedt een aantal vooraf geselecteerde afbeeldingen.
  3. Wijzig zelf uw achtergrond in een afbeelding naar keuze.

Hoe vervaagt u de achtergrond in Microsoft Teams?

U kunt alleen nadat u een meeting hebt gestart de achtergrond aanpassen. Kies voor ‘achtergrondeffecten weergeven’. En in de linker kolom kiest u voor de afbeelding rechtsboven. Uw achtergrond wordt dan automatisch vervaagd.

 

Hoe vervangt u de achtergrond in Microsoft Teams met een standaard afbeelding?

U kunt alleen nadat u een meeting hebt gestart de achtergrond aanpassen. Kies voor ‘achtergrondeffecten weergeven’. En in de rechterkolom kiest u voor één van de afbeeldingen. Uw achtergrond wordt dan automatisch aangepast.

Hoe vervangt u de achtergrond in Microsoft Teams in uw eigen afbeelding?

Wilt u liever een achtergrond met uw eigen afbeelding? Sla dan de afbeelding op, op de volgende locatie op uw computer: %AppData%\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads

Heeft u een Mac? Gebruik dan de locatie: /users/<username>/Library/Application Support/Microsoft/Teams/Backgrounds/Uploads

Uw afbeelding wordt dan opgeslagen in Teams en kunt u bij elke videovergadering activeren. Het opslaan van de afbeelding hoeft u maar één keer te doen.

Kunnen wij u misschien verder helpen?

Wilt u meer weten over Microsoft Teams, bel of mail dan gerust even met ons.

Vera Schickendantz, tel: 0614879970 of v.schickendantz@solviteers.nl

Webinar: Wat elke organisatie moet weten over Microsoft 365 security.

In het gratis webinar op 9 juni 2020 helpen wij jou cybercriminelen te slim af te zijn en leren jou wat alle 13 aanvallen inhouden en hoe je jezelf weerbaar kunt maken.

Registreer

Gratis webinar: Wat je moet weten over ms 365 security

Meer informatie?

Livechat

Wij zijn via Livechat beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Start Livechat

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.

+31 (0) 30 280 36 55

In heel het land zijn de gevolgen van het Coronavirus voor iedereen merkbaar. Ondanks deze ongewone tijd blijft Solviteers u zo flexibel mogelijk ondersteunen. Wij zij goed bereikbaar via telefoon, live chat en per e-mail. Afspraken plannen wij online in zodat u snel geholpen wordt.