Informatiebeveiliging

Transformatie naar een informatieveilige organisatie

Verloren gegevensdragers en verkeerd verzonden bestanden: het zijn de belangrijkste oorzaken van datalekken. Deze dreigingen komen dagelijks voor en hebben grote gevolgen, met name voor burgers van wie persoonlijke gegevens openbaar gemaakt worden. Maar ook voor uw eigen organisatie zijn de gevolgen groot. 

De boetes voor datalekken zijn niet gering. Zeker met de komst van de General Data Protection Regulation (GDPR), die vanaf 25 mei 2018 op Europees niveau geldt. Deze wet wordt in ons land Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd.  Boetes kunnen  hoog oplopen. U kunt ook een boete krijgen als blijkt dat u uw zaken op het gebied van informatieveiligheid niet op orde heeft. De Autoriteit Persoonsgegevens is streng hierin. U zult door middel van logging en rapportages verantwoording moeten afleggen over de wijze van gebruik en beveiliging  van persoonsgegevens. 

De beste manier om datalekken te voorkomen en uw informatiebeveiliging op orde te brengen is door de volgende stappen te nemen: het verhogen van het informatiebeveiligingsbewustzijn binnen uw organisatie; een veilige inrichting van de applicaties; veilige communicatiestromen en de inzet van veilige(gebruiksvriendelijke) oplossingen. Wij bieden u gerichte projectmatige ondersteuning op het gebied van informatiebeveiliging. Zo helpen wij u om uw informatiebeveiligingsbeleid naar een hoger niveau te tillen.   

Naar gemeenten en de AVG

“Wij leveren oplossingen die ertoe doen, Solviteers raakt.”
Whatever it takes
Bas Ruijgers, Algemeen directeur Solviteers

DIENSTEN

  • Functioneel beheer
  • Pakketselectie
  • Quickscan en verbetertrajecten
  • Projectmanagement
  • Administratieve organisatie
  • Inrichten applicaties
  • Managementinformatie
  • Training

 

Nieuws

Een datalek betreft meer dan alleen persoonsgegevens

Meer info

Waarom e-mail authenticatie de maatregel is tegen CEO-fraude

Meer info

5 tips om phishing te ontmaskeren

Meer info

Meer informatie?

Livechat

Wij zijn via Livechat beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Start Livechat

WhatsApp

Via 06 14879903, op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur. We reageren binnen 15 minuten.