Informatiebeveiliging

Transformatie naar een informatieveilige organisatie

Verloren gegevensdragers en verkeerd verzonden bestanden; het zijn de belangrijkste oorzaken van datalekken. Deze dreigingen komen dagelijks voor en hebben grote gevolgen. Met name voor burgers waarvan persoonlijke gegevens op straat komen te liggen. Maar ook voor uw eigen organisatie. 

De boetes voor datalekken zijn immers niet gering. Zeker niet met de komst van de General Data Protection Regulation (GDPR), die vanaf 25 mei 2018 op Europees niveau geldt. Boetes kunnen dan oplopen tot vele duizenden euro’s. Daarnaast loopt u ook het risico op een boete als blijkt dat u uw zaken op het gebied van informatieveiligheid niet op orde heeft. De Autoriteit Persoonsgegevens is daarin niet kinderachtig. U zult door middel van logging en rapportages verantwoording moeten kunnen afleggen over hoe goed de informatie is beveiligd en wat er gebeurt met de persoonsgegevens. Bovendien is het belangrijk dat u continu weet welke risico's er zijn als u gegevens verzamelt.

De enige manier om datalekken te beperken en uw informatiebeveiliging op orde te brengen is door het verhogen van het informatiebeveiligingsbewustzijn binnen uw organisatie, een veilige inrichting van de huidige applicaties, veilige communicatiestromen en de inzet van veilige en gebruiksvriendelijke oplossingen. Wij bieden u gerichte projectmatige ondersteuning op het gebied van informatiebeveiliging. Zo helpen wij u om uw informatiebeveiligingsbeleid naar een hoger niveau te tillen. 

Naar Gemeenten mailen veilig

“Wij leveren oplossingen die ertoe doen, Solviteers raakt.”
Whatever it takes
Bas Ruijgers, Algemeen directeur Solviteers

DIENSTEN

  • Functioneel beheer
  • Pakketselectie
  • Quickscan en verbetertrajecten
  • Projectmanagement
  • Administratieve organisatie
  • Inrichten applicaties
  • Managementinformatie
  • Training

 

Nieuws

Bent u uiterlijk 25 mei 2018 AVG-compliant?

Meer info

Nieuwe aanvalstechnieken maken Wifi-standaarden onveilig

Meer info

Voorkom het herstellen van datalekken

Meer info

Meer informatie?

Livechat

Wij zijn via Livechat te beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Start Livechat

WhatsApp

Sla ons mobiele nummer 06 14879903 op in uw telefoon. Daarna kunt u ons een bericht versturen. Wij zijn op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur bereikbaar en reageren binnen 15 minuten.